BRAM ontdekt natuur : Bushcraft

Stichting BRAM heeft in samenwerking met de Tondel een Bushcraft activiteit georganiseerd. Bushcraft speelt zich af in de natuur en werkt vanuit wat de natuur te bieden heeft. In de natuur bezig zijn is voor veel kinderen fijn. Het stimuleert beweging, prikkelt het ontdekken, hun fantasie en creativiteit en dat alles in een omgeving van rust en ruimte. Dit keer waren we te gast bij volkstuin “Ons genoegen” waar het “kantoor” van Werner van Keulen is. Op een boomstronk luisterde de kinderen aandachtig over hoe hij vertelde hoe je vuur kon maken met de hulp van natuur. Uiteraard hebben de kinderen ook geleerd dat je dit nooit mag zonder je ouders.

Na de uitleg mochten de kinderen zelf vuur maken. Er waren genoeg vrijwilligers aanwezig om te zorgen dat dit veilig gebeurde. Wat was vuur maken spannend! Natuurlijk moest er eerst geoefend worden, maar daarna lukte het iedereen om zelf vuur te maken. Nadat het vuur uit was gingen we naar het bos en werd door samen te werken met elkaar een hut gebouwd van takken en bladeren. Het was erg leuk om te zien dat hierin er voor elk kind een rol was weggelegd. Zo waren er leiders in de groep kinderen en de anderen hielpen mee om door samen te werken een hele mooie hut te bouwen. En bij het oprapen van bladeren werden ook nog eens allerlei beestjes gezien: torretjes en zelfs een pad kwamen we tegen!

Het was een heerlijk middagje buitenspelen, samen met (nieuwe) vrienden.

De eerste keer Bushcraft met de Tondel was een super succes! We zijn reuze benieuwd wat Werner op donderdag 3 augustus met ons gaat doen!

 

Ben je benieuwd wat de Tondel allemaal doet? Kijk eens op hun website: www.de-tondel.nl

2017-07-31T16:04:47+01:00
error: Content is protected !!
WhatsApp WhatsApp ons