Inzamelingsactie activiteiten kinderen met autisme

Stichting Bram organiseert al meer dan 6 jaar activiteiten voor kinderen met autisme en/ of ADHD in de leeftijd van ongeveer 6 tm 15 jaar. De stichting is afhankelijk van de subsidie van de gemeente, maar de “Bram erop uit” activiteiten mogen niet langer meer worden gesubsidieerd. De gemeente is van mening dat entree kaarten voor parken en activiteiten onder de verantwoordelijkheid vallen van ouders.

Veel ouders zijn gedwongen om vanwege de extra zorgtaken om minder of zelfs volledig te stoppen met werken. Dat betekent dat veel ouders te maken hebben met een laag inkomen. Voor de extra dingen is vaak geen financiële ruimte. De bezuinigingen binnen de jeugdhulp betekende voor veel gezinnen dat de hulp die zij kregen moest stoppen, waardoor ze nog er alleen voor staan. Het is een marathon rennen zonder pauze!

Daarom zijn de zomeractiviteiten nog meer dan ooit zo belangrijk voor deze gezinnen en de Bram kinderen. Het haalt de gezinnen uit hun isolement doordat er tijdens de uitstapjes mooie vriendschappen ontstaan en het versterkt het netwerk om de gezinnen heen. En vooral belangrijk is dat het ouders helpt om het vol te houden tijdens de lange zomervakantie waar structuur en dagbesteding wegallen omdat er geen school is.

Door de volledige eigen bijdrage te laten betalen betekent het in de praktijk dat alleen de kinderen waarvan de ouders het wel financieel goed hebben mee kunnen. En dat is niet eerlijk tegenover de kinderen waarvan de ouders het gewoonweg niet kunnen betalen! Daarom deze inzamelingsactie zodat alle kinderen en hun gezinnen mee kunnen doen aan de zomervakantie activiteiten.

Alle beetjes tellen en we beloven elke euro geeft 100% garantie op plezier & nieuwe vriendschappen

2022-06-22T09:22:52+01:00
error: Content is protected !!
WhatsApp WhatsApp ons