Nieuw bij BRAM: Sterker in techniek

BRAM heeft een nieuw thema erbij: “Sterker in techniek”. Techniek is een heel breed thema en kinderen die nieuwsgierig zijn naar: hoe en waardoor iets werkt krijgen hier de ruimte om te mogen leren en ontdekken. Tijdens de activiteiten wordt het kind gestimuleerd in creativiteit en het (zelf) vinden van oplossingen en mogelijkheden. Dit doen we o.a. in samenwerking met het BiblioLab en de Herman Bekiusschool.

Onlangs is het pilotproject succesvol afgerond. In totaal 6 kinderen namen deel aan dit project samen met hun ouders. Deze bijeenkomsten werden gehouden op de Herman Bekiusschool. Het werkt voor de kinderen prettig dat ze konden werken in hun vertrouwde omgeving. Direct na schooltijd werden de activiteiten aangeboden waarbij twee leerkrachten van school de instructeur van BiblioLab ondersteunde. In totaal waren er 4 bijeenkomsten, waar de kinderen een naamhanger zelf ontworpen op de computer en deze mochten uitprinten op de 3D printer. In les 2 kregen kinderen het inzicht dat je met het ontwerpen van losse onderdelen er een object van gebouwd kon worden. Zo leerden zij zelf een poppetje uit Mindcraft te bouwen.

In de laatste twee bijeenkomsten werkte ze met elektra. Door het bouwen van een fantasiefiguur leerde zij op spelenderwijze wanneer draden in verbinding worden gebracht met een batterij, dat de lampjes van het fantasiefiguur gingen branden. In de laatste les ontdekte de kinderen dat met elektra hun tekenrobot in beweging kon krijgen. Met hun tekenrobot konden ze prachtige kunsttekeningen maken.

Na de zomervakantie starten wij met een aanbod, die bestaat uit 4 bijeenkomsten. Deze worden na schooltijd gehouden. De eigen bijdrage voor per kind kost 15 euro. Wanneer deze starten wordt later bekend gemaakt op onze website.

Ben je benieuwd of jouw kind ook geïnteresseerd is in elektra en 3D ontwerpen/ printen, dan zijn de workshops tijdens de zomervakantie ideaal om uit te proberen. De workshops worden gehouden in de bibliotheek. Een voorwaarde is wel dat ouders erbij moeten blijven om te helpen. Maximaal 6 kinderen kunnen per keer deelnemen.

    

 

Op de volgende dagen worden er workshops gegeven:

Dinsdag 1 augustus (VOL)

Dinsdag 15 augustus 11 tot 13 uur

Dinsdag 22 augustus 11 tot 13 uur

Dinsdag 29 augustus 11 tot 13 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-07-23T00:56:06+01:00
error: Content is protected !!
WhatsApp WhatsApp ons