Geschiedenis

Geschiedenis 2018-12-12T19:37:32+01:00

Als moeder van een zoon met autisme, weet oprichtster en bestuursvoorzitter, Martine Bomhof , als geen ander welke uitdagingen het invullen van de vrije tijd van kinderen met bijzondere zorgbehoeften met zich meebrengt.

Als Sociaal Pedagogische Hulpverlener wist zij zelf activiteiten te bedenken en betrok hierin ook de kinderen uit de klas van haar zoon zodat hij in ieder geval speelvriendjes had. De interesse van de ouders op het schoolplein was groot: door haar tijdsinvestering en creativiteit hadden zij even tijd voor zichzelf of de andere kinderen in hun gezin. Martine bleek niet de enige te zijn die worstelde met het vinden van oplossingen en ook het gevoel van eenzaamheid en isolement bleek onder deze groep ouders en/ of verzorgers niet onbekend.

Dus toen zij haar idee om meer met deze speelafspraken te doen deelde op het schoolplein, duurde het ook niet lang voordat het idee een concreet plan werd. Tijdens het Bewonersfestival “Wij doen het zelf wel” in 2017, werd het verzoek om financiële ondersteuning gehonoreerd en in de maanden die hierop volgde groeide een prachtig burgerinitiatief uit tot een volwaardige sociale onderneming: Stichting Bram.

error: Content is protected !!
WhatsApp WhatsApp ons