Ervaringen

Ervaringen 2019-02-26T09:48:31+01:00

Wij zijn ontzettend blij met de resultaten die wij als Stichting hebben geboekt en willen dit ook met zoveel mogelijk mensen delen. Maar het belangrijkste zijn de ervaringen van de kinderen en mensen die direct betrokken zijn bij Stichting Bram.

Heb je na het lezen van de ervaringen van anderen nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op . Of meld je direct aan voor een intakegesprek.

Bij Bram is het leuk!

 

Ik vind zwemmen het leukst!

 

Mijn dochter speelt het liefst iedere dag met haar tablet. Het is moeilijk om haar te stimuleren om andere dingen te doen. Ze vindt het wel leuk om naar activiteiten te gaan van Bram. Ze ontmoet daar klasgenootjes, maar heeft ook nieuwe vrienden daar gemaakt. Nu doet ze mee met Kunst Kanjers. Samen met de kunstjuf van Bram probeert ze nieuwe dingen uit, dat vindt ze spannend, maar omdat alle kinderen het doen en de juf zo’n leuke aansluiting met haar heeft, probeert ze nieuwe dingen uit. Ze straalt als ze aan mij laat zien wat ze heeft gemaakt.

 

Mijn zoon van 11 jaar is erg stil en verlegen. Hij wordt nooit gevraagd om bij iemand te komen spelen. Ik gunde mijn zoon ook vrienden en activiteiten die hij leuk vindt om te doen samen met anderen. Toen ik mijn zoon opgaf had ik er rekening mee gehouden dat hij niet weerstand zou hebben, maar het tegendeel bleek! Hij vindt het heel erg leuk bij Bram en verteld ook als hij thuiskomt wat hij heeft gedaan en met wie hij heeft gespeeld. Hij spreekt soms ook buiten Bram activiteiten af met deze kinderen.

 

Als ik bij Bram ben is mijn moeder een paar uurtjes minder gek

 

We zijn aardig wat vrienden kwijtgeraakt omdat wij vaak het gevoel hadden dat er geen begrip was voor ons “bijzondere” gezin. Ons zoontje heeft soms pittige buien en dat wordt niet altijd door anderen begrepen. Door het wegvallen van vriendschappen kwamen wij een in een isolement. Via een vriendje bij uit de klas kwamen wij in contact met Stichting Bram. Ons zoontje gaat nu regelmatig erop uit en doet mee aan leuke activiteiten na school. Hij maakt vrienden en we zien dat hij ook beter kan omgaan met situaties die lastig voor hem waren. Wij denken dat dit vooral komt omdat hij zichzelf kan zijn en de begeleiding met geduld met hem omgaat. En voor mij heeft het ook nieuwe vriendschappen gebracht. Ik kan ontzettend lachen om de humor die wij als moeders met elkaar hebben. Voor ons als gezin is Stichting Bram Lelystad een zeer waardevolle bijdrage aan ons gezin.

 

” Bram” ken ik niet, technieklessen vind ik wel heel leuk!

 

Wanneer gaan we wat doen met Bram? Ik wil zo graag weer mijn vrienden zien!!!!!!

 

Onze zoon heeft veel moeite met eten. Er is weinig wat hij lust en het lukt ons niet om hem te verleiden om nieuwe dingen te proberen. Ondanks zijn weerstand van eten hebben we hem toch opgegeven voor kookles. De kookgroep is klein en voor hem daarom overzichtelijk. We hebben ontdekt dat hij koken erg leuk vindt. Door zelf het eten te maken heeft hij verschillende ingrediënten geproefd. Hij vindt het nog steeds vies, maar voor ons gevoel zijn we wel een stapje verder. Door het koken kijkt hij positiever naar eten.

 

Onze zoon heeft naast zijn autisme een taalontwikkeling stoornis. Het leren op school gaat daarom soms lastig voor hem. Hij voelt zich daarbij ook vaak gefrustreerd als het hem niet lukt. Met Bram activiteiten hebben we ontdekt dat onze zoon heel snel vaardigheden eigen kan maken. Hij heeft bijvoorbeeld zelf al heel gauw in de gaten hoe hij gereedschap moet hanteren en kan instructies onthouden. Andere kinderen uit zijn groep hebben dat in de gaten en vragen hem altijd op hulp. Hij heeft meer zelfvertrouwen en voelt zich trots dat hij ergens goed in is.

 

Met bushcraften doen we teamworken!!

 

Ik heb nooit geen zin om te gaan, maar als ik er ben vind ik het meestal wel heel erg leuk!!!

 

Waarom was dit er niet eerder heb ik me weleens afgevraagd. De waarde die Bram aan deze kinderen geeft is dat ze mooi zijn zoals ze zijn. En dat er in ieder kind een talent schuilt. Het duurt misschien iets langer om deze te ontdekken, maar ze zijn er wel! Mijn kleinzoon heeft echt nare ervaringen gehad: weggestuurd van zijn eerste verjaardagsfeestje, omdat hij te druk was. Hij voelde zich onbegrepen op school, hij was altijd degene die “fout” was en kon met niemand buitenspelen. Door Bram zie ik hem weer stralen als hij terugkomt van een dag weg. “opa het was super leuk en ik heb nieuwe vrienden gemaakt!” Ik ben blij dat we dit ook met hem meemaken, want ik heb andere tijden met hem meegemaakt.

 

Bij het aanmelden heb ik wel even getwijfeld. Het ging net weer een beetje goed met mijn zoon en was bang dat dit voor hem misschien te lastig zou zijn. Ik vond het heel fijn dat we met Bram eerst kennis konden maken met een gesprek thuis. Het gaf mij direct een prettig en een vertrouwd gevoel dat er de tijd genomen werd om mijn zoon en ons beter te leren kennen. Mijn zoon heeft nu een paar keer meegedaan en ik ben erg enthousiast. Zijn wereld wordt hiermee groter en dat geld ook voor ons ook. Ik heb door Bram andere moeders leren kennen en het is fijn om met hen te praten. Ik zou niet zo snel meedoen aan groepjes voor lotgenoten, maar even een kort praatje met een andere moeder doet me goed merk ik.

 

Mijn zoontje heeft ADHD en autisme. Hij heeft weinig contact met andere kinderen in onze wijk en speelt daarom bijna niet buiten. Hij zit niet op een sport of een club, omdat deze activiteiten niet bij hem passen. Hij heeft veel begeleiding nodig en dit vraagt veel energie. Bram helpt mijn zoontje met het maken van vrienden. De groepjes zijn klein en er wordt met hem rekening gehouden. Ons gezin heeft door Bram wat weer ademruimte gekregen. Wij kunnen niet meer zonder Bram!

 

Door Bram ben ik met andere moeders in contact gekomen. Dit contact ben ik belangrijk gaan vinden. Ik merkte dat ik hele bruikbare tips kreeg en het is gewoon heel fijn om begrepen te voelen. Er zijn ook geen taboes, we hebben allemaal wel een keer een moment gehad dat je er doorheen zat. Niemand is perfect! De sfeer onder de moeders is positief: met humor bereik je soms meer dan met klagen.

error: Content is protected !!
WhatsApp WhatsApp ons